Čuvajmo našu Šudericu!

vimg001ŠRD “Smuđ” Goričan svake godine tokom travnja organizira radne akcije na uređenju Šuderice i okoline Ribičkog doma. I svake godine ponavlja se isto. Nesavjesni pojedinci ostavljaju iza sebe smeće ili ga čak bacaju u vodu. A ima i takvih koji i uništavaju inventar društva kao što su betonske i drvene klupe za odmor, prozorska stakla na terasi i domu i fasadu.Doduše, svake je godine sve manje smeća, što znači da ipak raste svijest onih koji tu borave, ali zar i toga mora biti. Nije li svakome ugodno vidjeti lijepo uređeni okoliš i uživati u čarima prirode. Društvo se već godinama brine oko uređenja okoline Šuderice, mada imamo i nesavjesnih članova koji je sami onečišćuju.

I zato, apeliramo na sve mještane, a posebno ribiče, domaće i strane, da održavaju maksimalnu čistoću ribolovnih mjesta i svojim boravkom ne naružuju ljepotu prirode, a svojim ponašanjem ne smetaju ostalim posjetiocima. Ono što ne volimo da nama netko ne čini, ne činimo ni mi drugima. Uživajmo u radosti druženja i ljepoti i čistoći prirode.

Pogledajte samo galeriju slika sa smećem u odnosu na prisutne labude i prekrasne pejzaže. Učinimo svi zajedno da narednih godina u ovakvim galerijama slika sa smećem bude što manje, a onog lijepog što više.

Odgovori